Publicaties & pers

De IJssel-Vechtdelta heeft al jarenlang een samenwerking met de Provinciale Staten van Overijssel, de waterschappen en de lokale overheden. Het doel is om de gevolgen van klimaatverandering intelligent aan te pakken en de steden in de regio toekomstbestendig te maken. Steden trekken steeds meer mensen en bedrijven aan en worden economische hotspots die gevoelig zijn voor extreme stortbuien, langdurige hitte en droogte. Bedrijven kunnen stilvallen als er op hun terrein een overstroming plaatsvindt, zoals bij het VUMC, met grote economische schade tot gevolg.

Er worden allerlei initiatieven ondernomen om dat te voorkomen, maar vooral om de stad mooier, groener en slimmer te maken. Op deze manier ontwikkelen en delen we kennis met het doel bij te dragen aan oplossingen die van belang zijn voor onze delta en ook voor andere deltasteden.  Tegelijkertijd proberen we klimaatverandering ook economisch interessant te maken.

Demo Delta Boekje

Welkom in de Demo Delta van regio Zwolle. In ons Demo Delta boekje laten wij zien hoe de klimaatverandering kansen biedt voor integrale oplossingen die meerwaarde creëren voor wonen, mobiliteit, leefbaarheid, natuur, milieu én economie.

Lees hier meer

Drieluik

De manier waarop wij het watervraagstuk verbinden met mensen, economie en onze natuurlijke omgeving, schetsen wij aan de hand van drie perspectieven. 

Lees hier meer: wachten op laatste versie Drieluik

De Climate Campus Organisatie

De Climate Campus bestaat uit het Bestuur, de Adviesraad en het Bureauteam

Lees hier meer; nieuwste versie nog toevoegen

Publicaties

Welkom in de Demo Delta van regio Zwolle

Wij laten zien hoe de klimaatverandering kansen biedt voor integrale oplossingen die meerwaarde creëren voor wonen, mobiliteit, leefbaarheid, natuur, milieu én economie.Leven met water en samenwerken zitten van oudsher in onze

Stortbuien nabootsen in de strijd tegen wateroverlast

Het water komt gecontroleerd uit acht sproeikoppen onder een afdak. Het opvallende is dat er ondanks deze zondvloed geen plassen ontstaan. En dat is precies de bedoeling. Dit is de Waterstraat in Delft. In de folder omschreven als de 'Proeftuin voor de klimaatbestendige stad', lees: de

CBS: Klimaatverandering stevig op de kaart in Zwolle

Dat waren de vragen waar twee studenten van het Windesheim Honours College antwoord op moesten geven voor hun afstudeerscriptie. De Climate Campus in Zwolle en het CBS Urban Data Center in deze Hanzestad zorgden voor een vliegende start van het onderzoek, dat interessante inzichten opleverde.

De slimste delta

Op 4 juli stond er een artikel over onze delta in de Financial Journal on Smart Cities. Smart Zwolle geeft de hoogste prioriteit aan klimaatadaptatie.

CATCH Interreg

Een aantal partners van de Climate Campus zijn betrokken bij het Europese Interreg Noordzeeregio project CATCH.