Studenten Internationale Honours college Windesheim starten community garden

Zo'n 30 enthousiaste studenten van het internationale Honours college Windesheim namen eind maart het initiatief om een community garden te bouwen op de binnenplaats van hun studentencomplex The Hive aan het Hanzeland. In de community garden kunnen omwonenden tussen de Lünenstraat en Dortmundstraat samen met de studenten moestuinieren en bijpraten. In de komende weken gaan ze de bak vullen met materiaal, plantje en zaaigoed. Weten waarom student Yann Wunsch op dit idee kwam? Lees dan verder.

Initiatiefnemer en Honours student van Hogeschool Windesheim student Yann Wunsch heeft zijn medestudenten gemobiliseerd om een community garden te bouwen. Bij Wunsch ontstond deze wens omdat omwonenden weleens last hebben van geluid van de studenten. De studenten trokken zich dat aan en zitten ook boordevol ideeën over hoe ze hun directe leefomgeving duurzamer willen maken.

Een van de ideeën was de community garden, een grote moestuin met allemaal vakjes, waarin studenten en omwonenden hun eigen kruiden en groenten kunnen verbouwen. Yann Wunsch googelde en onderzocht wat mogelijk was. Zo kwam er een innovatief ontwerp voor de community garden, die naar verwachting in april klaar is. De inmiddels 30 enthousiaste studenten vroegen met succes subsidie aan via de Groene Loper bij NL Doet en zochten de medewerking van de verhuurder van het complex SSH en woningcorporatie DeltaWonen. Ook met de directie van Windesheim Honours College is steeds contact geweest.

Alle omwonenden en studenten kregen een uitnodiging in de brievenbus om de bak samen op te bouwen. Voor de studenten de eerste stap om The Hive van een sterk versteend complex met omwonenden die geluidshinder ondervinden, om te vormen tot een groene, duurzame, klimaatrobuuste plek. Waar het fijn is om te wonen, studeren en ontspannen voor alle omwonenden.