Team KlimaatActief!

Met het Team KlimaatActief willen we in de bij Climate Campus aangesloten gemeenten een olievlekwerking teweegbrengen van groene ‘klimaatstraten’ en klimaatrobuuste scholen en bedrijfspanden. De linking pin van de Climate Campus is Adriaan Mosterman. Hij gaat in iedere gemeente, aangesloten bij het Climate Campus netwerk, samen met enkele ambtenaren aan de slag. In Zwolle zijn ze begin 2019 begonnen om initiatiefnemers in de gemeente een ‘groen zetje’ te geven. Het gaat dan om initiatiefnemers in de stad, die als straat of organisatie (bijvoorbeeld scholen) iets willen doen met vergroenen.

Het Team KlimaatActief! wordt in Zwolle gevormd door Adriaan Mosterman en Annemiek Wiegman. Zij gaan in gesprek met de initiatiefnemers, helpen ze met het concreet maken van het idee, leggen verbindingen en helpen bij de eerste stappen. Het Team KlimaatActief! neemt het idee dus niet over van de initiatiefnemers, het eigenaarschap blijft bij hen liggen.

Voorbeeldinitiatief
Een voorbeeld is de samenwerking met basisschool de Zevensprong in Stadshagen. Zij hadden het idee om hun school te vergroenen. Het Team KlimaatActief! is met hen in gesprek gegaan en heeft geholpen met de ontwerpschetsen. Er ligt nu een mooie ontwerpschets en de volgende stap is dat een stukje van de schets wordt uitgevoerd. Ouders, leerlingen, leerkrachten, ze zijn allemaal betrokken en op 15 maart 2019 werden de mouwen opgestroopt en zijn ze begonnen met de uitvoering van de schets.

Hebt u zelf een idee dan verneemt het Team KlimaatActief! dat graag! Neem dan contact op met Annemiek Wiegman.