Climate Hangout in binnenstad van Zwolle feestelijk geopend

Op woensdag 4 juli is de Climate Hangout feestelijk geopend door Ed Anker, wethouder gemeente Zwolle en Liesbeth Rijsdijk, voorzitter Stichtingsbestuur Climate Campus. De Climate Hangout is een klimaat pop-up store in een leegstaand winkelpand in de Weeshuispassage in de Zwolse binnenstad.

In de Climate Hangout wordt het begrip 'klimaatadaptatie' concreet en visueel gemaakt door films, presentaties en andere relevante informatie te delen. Natuurgids Bernadet van der Veen organiseert vanaf 13 juli wandelexcursies over klimaatadaptatie in verhaalvorm. In de wandeling is aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van de stad, het klimaat en de relatie van Zwollenaren met het water door de eeuwen heen.

Ed Anker, wethouder gemeente Zwolle en Liesbeth Rijsdijk, voorzitter Stichtingsbestuur Climate Campus, openden samen de Climate Hangout in de binnenstad van Zwolle

De betekenis achter enkele levensgrote 3D Climate Street Paintings komen ook aan bod in de Climate Hangout. De straattekeningen zijn deze zomer in Zwolle te zien en waren de aanleiding voor Climate Campus om de eerste excursie in Zwolle te organiseren. De wandelingen worden aangeboden op 13 en 14 juli, 18 en 25 augustus van 13.30 – 15.00 uur. Inschrijven kan via www.wijzijneruit.nl. Kosten voor deelname zijn € 5,- per persoon.

De Climate Hangout is naast het terras van het Vliegerhuys in de Weeshuispassage (Spiegelstraat 18).  Deze zomer is de Climate Hangout van 5 juli t/m 2 september op iedere donderdag, vrijdag en zaterdag geopend.