DHZ-pakketten komen van de grond

Tijdens de Climate Campus Connects Zomerborrel in juni jl. brachten partners uit het netwerk ideeën in voor het samenstellen van ‘doe-het-zelf-pakketten’. Hiermee kunnen inwoners zelf klimaatmaatregelen treffen in hun eigen omgeving/woning.

Praktisch aan de slag
Onder de initiatiefnemers voor de DHZ-pakketten zitten grote spelers: Hornbach, Tuinland, Wildkamp B.V. en Hoveniersbedrijf Stip. Ze kwamen 1 oktober 2019 bij elkaar in een praktische sessie, georganiseerd door Team Klimaat Actief. Kijk voor de foto's op onze nieuwe Climate Campus Facebookpagina en vergeet 'm niet te liken en te delen!

2 DHZ-pakketten kansrijk voor consument
De partijen zien veel potentie in de ontwikkeling van twee Klimaat-Doe-Het-Zelf-Pakketten voor de consument. Ten eerste voor het aanleggen van een groendak en ten tweede het gemakkelijk aanbrengen van een wateropslag met een capaciteit van meer dan 300 liter.

Voorjaar 2020 in de schappen
De komende maanden, november tot en met februari, worden benut voor de ontwikkeling en marketing van de pakketten. De ambitie is om komend voorjaar de 'Groendak-Doe-Het-Zelf-Pakketten' en de 'Infiltratiekrat/Regenton-Doe-Het-Zelf-Pakketten' in de schappen te kunnen aanbieden. De overheden, aangesloten bij Climate Campus, wordt gevraagd om de pakketten in het voortraject te helpen promoten. Zodat inwoners van gemeente Kampen en Zwartewaterland tot en met Deventer weet hebben van deze DHZ-pakketten. Dan kunnen ze er rond Pasen al mee aan de slag.

Meedoen
Ook meedoen aan deze ontwikkeling?
Neem contact op met climatecampus@gmail.com o.v.v. DHZ-pakketten