Maak kennis met het aanjaagteam van Climate Campus

Met het aanjaagteam willen we in de bij Climate Campus aangesloten gemeenten een olievlekwerking teweegbrengen van groene ‘klimaatstraten’ en klimaatrobuuste scholen en bedrijfspanden. De linking pin van de Climate Campus is Adriaan Mosterman. Hij gaat in iedere gemeente, aangesloten bij het Climate Campus netwerk, samen met enkele ambtenaren aan de slag. In Zwolle zijn ze begin 2019 begonnen om initiatiefnemers in de gemeente een ‘groen zetje’ te geven. Het gaat dan om initiatiefnemers in de stad, die als straat of organisatie (bijvoorbeeld scholen) iets willen doen met vergroenen.

Het aanjaagteam Climate Campus wordt in Zwolle gevormd door Annemiek Wiegman, Ryan Hoekman en Adriaan Mosterman. Zij gaan in gesprek met de initiatiefnemers, helpt ze met het concreet maken van het idee, legt verbindingen en helpt bij de eerste stappen. Het aanjaagteam neemt het idee dus niet over van de initiatiefnemers, het eigenaarschap blijft bij hen liggen. Het is de bedoeling om ook in Kampen en Zwartewaterland aanjaagteams te krijgen.

Het Climate Campus aanjaagteam (v.l.n.r. Annemiek Wiegman, Ryan Hoekman en Adriaan Mosterman)

Voorbeeldinitiatief
Een voorbeeld is de samenwerking met basisschool de Zevensprong in Stadshagen. Zij hadden het idee om hun school te vergroenen. Het aanjaagteam is met hen in gesprek gegaan en heeft geholpen met de ontwerpschetsen. Er ligt nu een mooie ontwerpschets en de volgende stap is dat een stukje van de schets wordt uitgevoerd. Ouders, leerlingen, leerkrachten, ze zijn allemaal betrokken en 15 maart a.s. worden de mouwen opgestroopt en gaan ze beginnen met de uitvoering van de schets.

Hebt u zelf een idee dan verneemt het aanjaagteam dat graag! Neem dan contact op met Annemiek Wiegman, per e-mail