De Garden Battle is weer uitgebreid. Vanaf 10 mei kun je in de game jouw buurtplein of andere openbare ruimte in Wipstrik of Stadshagen naar eigen smaak inrichten. Denk bijvoorbeeld aan de strook openbare ruimte bij het winkelcentrum Stadshagen, de supermarkt of het Herfterplein in Wipstrik. Een unieke manier ook om jouw buurtgenoten, het brede publiek en de gemeente deelgenoot te maken van je ideeën. Behalve eeuwige roem valt er nog meer te winnen.

Maak kans op een Tuinland tuinbon t.w.v. 25 euro

Wat zijn de mooiste ontwerpen voor de openbare ruimtes? Dat wordt bepaald door een deskundige jury onder leiding van klimaatwethouder Ed Anker. Maar een belangrijke factor is ook de mening van het publiek. Hoe dat werkt, lees je hieronder. Doe ook mee en je maakt kans op een van 8 tuinbonnen van Tuinland Zwolle t.w.v. 25 euro.

Vergaar likes en vergroot je winkansen

Vanaf 10 mei kun je als Stadshagenaar en Wipstrikker behalve je eigen tuin, ook een openbare ruimte selecteren in de Garden Battle. Ben je klaar met je ontwerp, dan vraagt het spel of je een schermafdruk wilt maken. Vanuit het gameplatform kun je die uploaden naar de GardenBattle038 facebookpagina. Nodig daarna buren, familie, vrienden en kennissen uit om jouw ontwerp daar te bekijken, te beoordelen en te liken. Hoe meer likes, hoe groter je winkansen (maar houd ook de leefbaarheid in de gaten). Bekijk ook ontwerpen van anderen (leerzaam!). Je hebt tot 1 juni de tijd.

Klimaatbestendig én leefbaar

De Garden Battle 2.0 biedt steeds de mogelijkheid om te checken in hoeverre jouw droomtuin of openbaar groenparadijs bestand is tegen hoosbuien en hete en droge perioden. Op die manier kun je steeds je klimaatbestendigheidsscore verbeteren. Extra uitdaging daarbij is om de tuin of openbare ruimte aantrekkelijk te houden. De leefbaarheid van ieder ontwerp telt naast de klimaatbestendigheidsscore namelijk mee om in de prijzen te vallen. En vergeet ook niet voldoende likes te verzamelen voor jouw ontwerp van de openbare ruimte. Want die tellen ook mee.