Team Klimaat Actief

Wist u dat gemiddeld 60% van een gemeente eigen grond is? Inwoners en bedrijven zijn hier zelf aan zet om hun woning en bedrijfspand aan te passen nu het klimaat zo sterk verandert. Het Team Klimaat Actief helpt hen daarbij. Adriaan, Annemiek en Ryan geven praktische hulp, 'groene zetjes'. Ze helpt inwoners, ondernemers en scholen om hun woningen, bedrijfspanden en scholen klimaatbestendig te maken. Ook leggen ze contact met Climate Campus organisaties die kunnen helpen.

Praktische hulp

Het Team Klimaat Actief in Zwolle bestaat uit actieve inwoner Adriaan Mosterman, Ryan Hoekman en Annemiek Wiegman, medewerker gemeente Zwolle. Adriaan benut zijn contacten in de stad om inwoners die willen vergroenen praktisch verder te helpen samen met Annemiek. Zij legt de verbinding met afdelingen binnen de gemeente en met het waterschap, de andere gemeenten, de provincie en andere instanties. Ryan Hoekman richt zich op het onderwijs.

Inwoners blijven eigenaar

Het Team Klimaat Actief gaat in gesprek met initiatiefnemers om te helpen met het concreet maken van een idee voor het vergroenen van woningen en straten. Ze helpen bij de eerste stappen maar nemen het niet van je over, het eigenaarschap blijft bij de initiatiefnemers.

Hoe kom ik in contact?

Ook een idee voor uw buurt, straat, school of bedrijfspand? Neem contact op met Annemiek Wiegman.

Volg het Team Klimaat Actief op de sociale media van Climate Campus: FacebookInstagramLinkedInYouTube en Twitter

De tuin van Bram

Bram in Zwolle is goed en duurzaam bezig. Hij heeft gekozen voor een natuurvriendelijke tuin. Bijzonder zijn de innovatieve, waterdoorlatende en circulaire bestrating die hij laat zien in het filmpje. De bijzondere tegels zijn gemaakt van hergebruikte materialen.

Bekijk het filmpje

De tuin van Nadia

Nadia had haar tuin vol stenen gelegd. Lekker makkelijk dacht ze. Maar in zo'n versteende tuin groeit er van alles tussen de tegels. Per toeval kwam ze met Adriaan Mosterman in gesprek met als gevolg deze onderhoudsvriendelijke groene tuin. 

Bekijk het filmpje

De buurttuin van Karen

Karen nam het initiatief om het plantsoentje voor haar deur om te toveren tot een heerlijk, groene buurttuin. De bodem zit vol leven en ook bijen, lieveheersbeestjes en vlinders komen erop af. Karen en haar buren gebruiken de tuin in ruil voor het onderhoud. 

Bekijk het filmpje

Regenton voor een kleine tuin

Saskia en Rob hebben een geveltuintje, omdat het leuk is én omdat het helpt om de buurt te vergroenen. Ze wilden nog wel iets meer doen en kwamen via Team Klimaat Actief op het spoor van deze 'regenton' van gerecycled materiaal voor kleine tuinen en geveltuinen. 

Bekijk het filmpje

De Waterwall van Maarten

De hete zomer van 2019 gaf de doorslag voor Maarten om eigenhandig een Waterwall te bouwen in de spouw tussen zijn woning en die van de buren. Dankzij de Waterwall heeft Maarten een mooie wateropslag voor droge zomers in de toekomst. Bekijk hoe Maarten dit handig aanpakt. 

Bekijk het filmpje

De Waterwall van Frans

Frans heeft zijn Waterwall zelf gebouwd. Het Team Klimaat Actief heeft een bescheiden rol gehad in de Waterwall van Frans door met hem mee te denken over hoe je dit voor elkaar krijgt. Wil je zelf ook een vernuftige oplossing waarmee je een watervoorraad hebt voor droge tijden? 

Bekijk het filmpje

Vergroening schoolpein Stadshagen

Kinderen van basisschool De Zevensprong in Stadshagen Zwolle hebben hun schoolplein vergroend. Dankzij de samenwerking tussen de kinderen, Hornbach en Climate Campus is het schoolplein nu een stuk fleuriger. 

Bekijk het filmpje

Groen gevel stadskantoor

De groene gevel is een duidelijk klimaatstatement van Climate Campus partner gemeente Zwolle. De hoop is dat dit ook andere Climate Campus partners in de Spoorzone en de regio inspireert tot groene transformatie van gebouwen en fysieke omgeving.

Bekijk het filmpje

NLDoet 2020

In Zwolse straten zijn buurtbewoners erin geslaagd om hun straten groener te maken. De Groene Loper en Adriaan Mosterman van Team Klimaat Actief hielpen een handje. Het werd een zonnige, groene zaterdag van samenwerken en plezier maken.

Bekijk het filmpje