Ongekend populair Deltacongres 2018 in Zwolle

Met meer dan 2150 bezoekers is het Nationaal Deltacongres van 1 november jl. een ongekend succes. Niet eerder is de opkomst zo groot geweest als in Zwolle. De route van NS station Zwolle naar de IJsselhallen was opgefleurd met 5 living statues. Bij de entree van de IJsselhallen hield een blauwe Poseidon de wacht.

In de stand van de provincie Overijssel presenteerden gemeenten en waterschappen zich gebroederlijk. Enthousiaste medewerkers van o.m. provincie Overijssel, gemeente Zwolle, waterschap Drents Overijsselse Delta en Vechtstromen ontvingen meer dan 1000 bezoekers in de stand. Ook Climate Campus was vertegenwoordigd met een informatiepaneel en in het Deltatheater was er een interactieve workshop over Citizen Science projecten SensHagen en Nattevoetenkaart.
De scheidend Deltacommissaris Wim Kuijken nam ook een kijkje in de stand van de regionale partijen in Overijssel, evenals zijn opvolger Peter Glas.

's Middags hield wethouder Ed Anker een empathisch betoog over klimaatadaptatie in de steden; dat het erom gaat dat daar juist de belangen elkaar tegenkomen en dat het de uitdaging is om die complexiteit te omarmen.

Adriaan Mosterman, de klimaatactieve inwoner die in de Seringenstraat in de wijk Assendorp zorgde voor een 'groene' olievlek, presenteerde zich zowel in het ochtend- als middagprogramma.Hij wist veel bezoekers aan te spreken met een pragmatisch en enthousiasmerend verhaal over wat de aanknopingspunten kunnen zijn voor inwoners om actief te worden met de vergroening van hun eigen buurt en woningen.

's Middags werd een animatie gepresenteerd van Breezicht, het jongste deel van de Vinexwijk Stadshagen. Breezicht wordt geheel klimaatadaptief gebouwd. In de animatie wordt toegelicht hoe het watergeleidend landschap in Breezicht gaat zorgen voor meer dan waterveiligheid, namelijk een groene, fijne leefomgeving voor toekomstige inwoners.

Bekijk hier: http://deltacongres.deltacommissaris.nl/ het nieuwsoverzicht en de aftermovie van het Deltacongres 2018.