Partners gezocht voor interview over economische potentie en agglomeratie voordelen van Climate Campus

Ik ben Harm Jan Haasjes, een masterstudent Economische Geografie van de Rijksuniversiteit Groningen. Op dit moment zit ik in mijn afstudeerperiode, en mijn afstudeeronderzoek voer ik uit in samenwerking met de gemeente Zwolle en Climate Campus Zwolle. 

Vorig jaar heb ik voor mijn HBO bachelor al onderzoek gedaan voor Climate Campus in samenwerking met het CBS wat betreft databehoeften die verbonden zijn aan klimaatadaptatie. Hier zijn een aantal interessante bevindingen uitgekomen, waar het CBS erg tevreden mee was. Een downloadbare PDF van het adviesrapport dat ik hiervoor heb geschreven is bijgevoegd, mocht u interesse hebben in de uitkomsten. 

Nu doe ik onderzoek naar de economische potentie en agglomeratie voordelen van Climate Campus Zwolle. Agglomeratie voordelen zijn de voordelen die een bedrijf of een groep bedrijven heeft waneer het zich in een agglomeratie of cluster bevindt. Het onderzoek richt zich voornamelijk op de externaliteiten die Climate Campus kan bieden. Denk bij externaliteiten voornamelijk aan de positieve effecten die factoren als kennis spillovers hebben.  

Vraag

Voor mijn veldonderzoek ben ik op zoek naar partners van Climate Campus die ik kan interviewen hierover. Door partners van Climate Campus te interviewen probeer ik in kaart te krijgen welke agglomeratie voordelen en positieve externaliteiten verbonden zijn aan Climate Campus en de regio Zwolle. De uitkomsten hiervan zijn niet alleen relevant voor Climate Campus zelf, maar ook voor huidige en potentiële partners van Climate Campus. Indien u als participant van het interview geïnteresseerd bent in het eindresultaat, kan ik deze na afloop uiteraard naar u sturen. 

Het interview zal voornamelijk ingaan op agglomeratie voordelen van de regio Zwolle. Dit interview zal ongeveer 30 tot 45 minuten duren. Graag kom ik voor dit interview naar een plek die voor u handig uitkomt. Indien mogelijk zou ik deze interviews graag tussen 20 mei en 7 juni afnemen. Ik zou het erg waarderen als u hieraan deel kunt nemen. Een link voor een datumprikker is toegevoegd aan dit bericht. In deze datumprikker kunt u één of meerdere data waarop u beschikbaar bent kwijt. Als u de datumprikker heeft ingevuld, zal ik spoedig contact met u opnemen over de details van het interview. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op via h.j.haasjes@student.rug.nl 

Ik zie uw antwoord graag tegemoet.

Link datumprikker