SMARkT 2018 succesvol verlopen

De tweede SMARkT, gehouden op donderdag 29 november in Raw Space, was een groot succes!

​Op deze bijzondere locatie nam dagvoorzitter Frans Jorna de meer dan 145 aanwezigen mee door het programma van de middag. Na de aftrap door wethouder Michiel van Willigen, legde Rick Schager (gemeente Eindhoven) uit hoe Eindhoven van idee naar uitvoering gaat. Als concreet voorbeeld noemde hij de stratumseind: de slimste straat ter wereld. Deze straat, waar veel incidenten plaatsvinden, hangt vol met sensoren die bijvoorbeeld vallend glas waarnemen en looppatronen van bezoekers vastleggen. Door de datastromen van voorgevallen incidenten vast te leggen, kun je leren van het verleden en dit soort incidenten in de toekomst misschien voorkomen.

Terug- en vooruitblik

Er waren diverse sessies waarin er zowel werd teruggeblikt op twee jaar Smart Zwolle, maar vooral ook vooruit werd gekeken. Peter van Capelleveen, Wessel Groot en Ingeborg Evenblij lieten de mogelijkheden van dashboards zien, onder andere het dashboard van de Zwolse indexen. In de sessie over SensHagen vertelde Marcel Broekhaar over wat het project tot nu toe heeft opgeleverd en wat er in 2019 nog allemaal gaat gebeuren. Esri Nederland was aanwezig om de mogelijkheden van de Smart Zwolle Hub te laten zien en Victor van Dijk (ROVA) interviewde enkele partijen die aangesloten zijn bij de Smart Zwolle Alliantie over hun plannen. 

Inspiratie

Tijdens de pauze en de borrel konden de aanwezigen zich laten informeren en inspireren bij de diverse stands: wat is de plastic road nou precies? Hoe bouw je een sensor? Hoe kies je het beste wachtwoord?

Aan het einde van de middag liet innovatiespreker Gijs van Wulfen zien welke stappen je moet zetten om te innoveren, waarom tweederde van alle innovaties mislukken en hoe je dit kunt voorkomen. Gemeentesecretaris Ingrid Geveke sloot deze inspirerende middag af.

Misschien was je erbij, misschien heb je het gemist. In dat laatste geval: hieronder een korte sfeerimpressie van de SMARkT 2018