Uitnodiging “HabiSense, de gamechanger die de wereld beter maakt”

Bijeenkomst op dinsdag 21 mei van 13.00 - 14.00 uur in de Raadzaal Stadhuis.

De kwaliteit van onze leefomgeving wordt steeds belangrijker. We stellen hier steeds hogere eisen aan en willen meer invloed op de beleidsvorming rondom deze leefomgeving.

Logisch, want onze directe leefomgeving heeft een grote impact op ons welbevinden en welzijn. Verschillende omgevingsfactoren spelen hierbij een rol, zoals participatie en gezondheid.

Antea Group is een adviesbureau, dat geïnspireerd raakte door de Omgevingswet. Die wet stelt overheden aansprakelijk wanneer de normen op het gebied van verkeer of luchtkwaliteit worden overschreden. Maar welke kansen biedt deze wet? En hoe toets je de tevredenheid over de omgeving waarin wij allemaal leven en werken? Welke data gebruik je hiervoor? Zij brachten het antwoord in de vorm van een startup: HabiSense.

HabiSense is een meetkastje boordevol sensoren, die functionele en emotionele data verzamelt over de omgeving en het welzijn van inwoners. Binnen het project SensHagen starten zij met een pilot. Hierin doen zij, samen met de gemeente Zwolle ervaring op met inwoners die zelf gaan meten.

Benieuwd naar hoe dit precies werkt? Kom dan naar de bijeenkomst. Tijdens de lezing vertellen Robert Forkink, hoofdadviseur Omgevingswet en Rob Janssen, projectmanager Data en Informatie van Antea Group over HabiSense.

Graag tot dan! De koffie en thee staan voor jullie klaar. Marcel Broekhaar en Ryan Hoekman

Graag aanmelden via: senshagen@zwolle.nl