Stap 1. Maak het groeipapier vochtig
Maak het groeipapier eerst goed nat. Dan lost het papier goed op en kunnen de zaadjes ontkiemen.

Stap 2. Leg het groeipapier op de aarde
Je kunt het groeipapier in een pot binnen laten groeien of buiten op het balkon of in de tuin. Doe aarde in een pot of gebruik het liefst zaaigrond voor de tuin. De beste tijd om buiten te planten, is van half mei tot oktober. Binnen in potten kan het hele jaar door.

Stap 3. Bedek het groeipapier met een dun laagje aarde
Dek het groeipapier af met een paar milimeter aarde. De zaadjes krijgen dan voldoende voedingsstoffen en licht om te ontkiemen en ze zijn nog een beetje beschermd. Maak de laag aarde niet te dik, want dan kunnen de zaadjes minder snel, of helemaal niet ontkiemen.

Stap 4. Geef in het begin veel water
In het begin hebben de zaadjes elke dag wat water nodig, om het papier vochtig te houden. Gebruik een sproeier zodat het papier overal evenveel water krijgt. Als het papier niet gelijkmatig nat wordt kunnen niet alle zaadjes even goed uitkomen. 

Stap 5. Zoek een lichte en warme plek
Zorg voor een lichte en warme plek om je zaadjes te laten groeien. Maar pas op voor de volle zon, zeker in de zomer. Voorkom dat je papier uitdroogt en de zaadjes niet ontkiemen. Hou vol want binnen een week ontkiemen de eerste plantjes. Ook na het ontkiemen hebben de bloemen liefde en aandacht nodig, al kun je minder water geven dan in de eerste week. 

Succes!