Wil je ook meer doen met regenwater en goed en duurzaam bezig zijn? Dan kun je denken aan een regenwaterzak in je kruipruimte of kelder. Zo kun je regenwater van het dak opslaan en gebruiken.

In dit filmpje laat Spencer Roozeboom zien hoe hoveniersbedrijf Stip zo’n regenwatersysteem aanlegt in de kruipruimte van de woning van Spencer. Zo’n zak is supersterk, er kan een trekker overheen rijden, zonder dat hij scheurt. Hoeveel liter water erin kan? Dat vertelt Spencer in het filmpje.

Spencer Roozeboom uit Zwolle loopt warm voor duurzame oplossingen. In gesprek met Adriaan Mosterman van Team Klimaat Actief vernam Spencer dat je regenwater kunt opslaan in de kelder of kruipruimte van je huis. Handig om bij droog weer de tuin te besproeien. Je kunt het regenwater zelfs hergebruiken om je toilet door te spoelen en voor de (af)wasmachine. Je gebruikt dan de helft minder drinkwater en daarmee ben je dus goed en duurzaam bezig!

Meer doen met regenwater? Spencer laat zien dat het kan!

Wil je weten of zoiets ook bij jou kan en wat de kosten zijn? Lees hieronder wat erbij komt kijken.

  • Neem contact op met een gespecialiseerd bedrijf in duurzame tuinen en regenwateroplossingen, zoals Hoveniersbedrijf Stip in Elspeet.
  • De kosten van de regenwaterzak inclusief aanleg zijn afhankelijk van het formaat van de regenwaterzak, bij Spencer bedroeg de aanleg van een 2000 liter opslag 4000 euro. Het materiaal van de regenwaterzak is sterk en duurzaam en gaat tenminste 50 jaar mee.
  • De aanleg kostte twee dagen.
  • Gevaar voor Legionella is uitgesloten.

Oproep

Zijn er meer gespecialiseerde (hoveniers)bedrijven in de regio Zwolle die zo’n regenwatersysteem op een duurzame manier kunnen aanleggen? Stuur ons een email! Dan vermelden wij graag ook jouw bedrijfsnaam met contactgegevens op deze pagina