Klimaat escaperoom zorgt voor klimaatbewustwording van jouw bezoekers

Folder klimaatescaperoom
Adapt or BTrapped, mobiele klimaat-escaperoom

Organiseer jij een bijeenkomst, evenement of festival waarbij (bewustwording van) het klimaat een belangrijke rol speelt? De inzet van de mobiele klimaat escaperoom maakt mensen op een speelse manier bewuster van de risico’s van klimaatverandering en de gevolgen. Gemeente Zwolle heeft de mobiele klimaat escaperoom laten ontwikkelen door een internationaal studententeam van 038Games in het Europese CATCH project. Tijdens het spel krijgen spelers praktische maatregelen aangereikt om hun woning, tuin en balkon zo goed mogelijk op klimaatveranderingen aan te passen.

Spelers worden uitgedaagd om (in groepen van 4 tot 6 spelers) binnen 20 minuten te ontsnappen. Inclusief introductie en nabespreking bedraagt de totaalbeleving een half uur.

Ontsnappen de bezoekers van jouw event aan het veranderende klimaat? Maak ze bewust met de mobiele klimaat escaperoom

Inclusief spelbegeleiding

Het inzetten van de klimaat escaperoom is heel eenvoudig. Het escaperoom bedrijf The Great Escape, gespecialiseerd in uiteenlopende escaperoomspellen, neemt hierbij veel werk uit handen. Zo verzorgen ze de begeleiding en opvang van de spelers tijdens de speldag. En bovendien zorgen zij ervoor dat de escaperoom naar de locatie van jouw evenement wordt vervoerd.

Zo eenvoudig boek je de escaperoom

Om een speeldag te boeken kan je rechtstreeks contact opnemen met The Great Escape. Als de dag en locatie zijn ingepland, kunnen bezoekers vooraf hun eigen tijdslot reserveren bij The Great Escape of je kunt bezoekers de mogelijkheid geven om de escaperoom te spelen zonder opgave vooraf.

Werken aan bewustwording

Vooraf, tijdens en na afloop van het spel wordt op speelse wijze gewerkt aan het bewustmaken van de deelnemers dat het klimaat verandert en wat zij zelf kunnen doen. Na afloop van het spel wordt nagepraat met de spelers over hoe zij het spel beleefd hebben. Ook wordt een flyer ingezet met klimaatadaptatie-maatregelen om in gesprek met spelers te vragen welke maatregelen zij zelf al nemen en wat zij nog meer kunnen doen.

Samengevat

  • De klimaat escaperoom boek je bij escaperoombedrijf The Great Escape in Zwolle.
  • De escaperoomtrailer wordt op de afgesproken dag van jouw bijeenkomst of event speelklaar naar de gewenste locatie vervoerd.
  • Inclusief spelbegeleider die het spel introduceert bij de spelers.
  • Na afloop wordt met de spelers een nagesprek gevoerd over wat ze beleefd hebben tijdens hun escape en met de flyer wordt de link gelegd met klimaatadaptatiemaatregelen.
  • Een speeldag inclusief transport, spelbegeleiding, voorbereiding en nazorg bedraagt 950 euro, excl. 21% btw en transport. Zie ook de webpagina van The Great Escape.
  • De escaperoom kan gespeeld worden met teams van 4 tot 6 personen.
  • Een sessie duurt 30 minuten (10 minuten introductie, 20 minuten spel en nabespreking).

Meer weten?