Op dinsdag 11 mei vond de derde online Climate Campus Connects plaats met als onderwerp “Achter elke waterdruppel schuilt een wereld van techniek”.

Programma

Onder leiding van gespreksleider Ingeborg Evenblij volgde een programma met twee sprekers:

  • Floris Boogaard, lector Hanzehogeschool, onderzoeker bij het Global Centre on Adaptation en genomineerd voor lector van het Jaar 2021. Floris behandelt tijdens de sessie onder andere vragen als: Wat zijn de lange termijnkansen en risico’s van groenblauwe oplossingen zoals infiltrerende stadsparken, wadi’s en raingardens? Waarom zou je op meer dan honderd locaties onderzoek doen naar het hydraulisch en milieutechnisch functioneren van groenblauwe oplossingen voor klimaatadaptatie? Wat vinden bewoners ervan en hoe zit het met de biodiversiteit? Ook laat Floris ons kennismaken met de climatescan.nl, een interactieve map met meer dan 6.000 groenblauwe toepassingen en heel veel betrokken burgers.
  • Monique de Groot, strategisch adviseur klimaatadaptatie bij Tauw. Monique neemt je mee in het onderzoek van het Nationaal Kennis- en Innovatieprogramma Water en Klimaat (NKWK) naar klimaatbestendig stedelijk groen. Groen speelt een belangrijke rol in het voorkomen van wateroverlast en hittestress maar is tegelijkertijd gevoelig voor de effecten van droogte. Een vraag die tijdens de sessie behandeld wordt, is: Hoe komen we tot een klimaatbestendige inrichting van ons stedelijk groen en welke rol speelt techniek daarbij?
Blik hier terug op de Climate Campus Connects sessie #03 – 2021