De regio is in de ban van het NK Tegelwippen, een ludieke actie om iedereen in Nederland aan het tegels wippen te krijgen. In Zwolle is men begonnen om elkaar tips te geven voor het tegelwippen. Kijk maar eens naar deze tegelwiptips.

Woon je ook in deze deltaregio (Kampen, Zwolle, Zwartewaterland, etc.), en lijkt het jou leuk om ook in een filmpje een tegelwiptip te geven? Leuk!

Zo maak je een filmpje voor een Weekend Tegelwiptip

  • Maak het filmpje met je mobiele telefoon
  • Vraag of iemand je kan filmen en houd het mobiel staand/rechtop voor een staand filmpje (zie voorbeelden: De #WeekendTegelwiptip van …
  • Geef antwoord op de vraag: Wat is jouw Tegelwiptip voor dit weekend?
  • Het filmpje mag max. 1 minuut zijn, hou het kort. Kijk in de camera en maak het persoonlijk.
  • Probeer straatgeluiden te vermijden. Kies een rustig plekje uit en spreek duidelijk in de richting van de microfoon van de mobiele telefoon.

Voorbeelden van tips kunnen zijn:
a. Ga voordat je gaat tegels wippen even kijken op de website van het NK Tegelwippen. Daar vind je veel inspiratie over makkelijk te onderhouden geveltuintjes, planten, en nog veel meer.
b. Als je gaat tegels wippen, vergeet dan niet je tegels door te geven op de website van het NK Tegelwippen. Wist je dat Zwolle intussen op plek … staat?
c. Als je gaat tegels wippen doe dat dan samen met je buren. Spreek af op een dag ergens deze zomer in juli of augustus. Samen is het makkelijker en veel leuker om te doen. En je kunt elkaar ook helpen en overleggen over plantjes en onderhoud en zo. Veel plezier samen! En vergeet niet je tegels door te geven op de website van het NK Tegelwippen.
d. Informeer eens bij de school van je kinderen. Misschien hebben zij nog een volledig betegeld schoolplein en zijn zij nodig toe aan een heerlijk koel en groen schoolplein. Dan kun je ze op een idee brengen om de helft van het plein te vergroenen. Dat hebben ze laatst ook gedaan bij De Ichthus in Zwolle Zuid. Veel succes!
e. Heb jij al een groene achtertuin? Een goede tip is om tenminste de helft van je tegels te vervangen door groene planten. Dat kan ook in de zomermaanden juli en augustus, google maar eens. Veel succes! En vergeet je niet je tegels door te geven op de website van NK Tegelwippen?
f. Heb jij een balkon? Dan kun je ook gaan vergroenen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Groenblauw Twente, daar hebben ze hele leuke en makkelijk uitvoerbare ideeën.
g. Als je zelf een idee hebt voor een tip, des te beter!

Als je inderdaad tegels hebt gewipt, maak dan ook een mooie foto van het eindresultaat. Dan nemen we die ook op in jouw Weekend Tegelwiptip.Ben je klaar met je filmpje, stuur deze dan met Whatsapp naar Edith Camerik, Climate Campus / Gemeente Zwolle 0653775018. Dan zorgt zij voor een mooie Tegelwiptip die jij ontvangt op je whatsapp (telefoonnr. doorgeven) of desgewenst per e-mail (e-mailadres doorgeven).

Veel succes en plezier met het maken van jouw Weekend Tegelwiptip!