Arjan Broer, Adriaan Mosterman en Jenine Timmerman van 50TintenGroen zorgden ervoor in samenwerking met de gemeente Zwolle dat de Parkeerhub aan de Van der Laenstraat werd omgevormd tot een prettige en veilige parkeerplek voor ruim 60 auto’s.

Verderop parkeren en groen voor de deur

In het Zwolse Assendorp kan het! Sinds vrijdag 13-12 zijn daar 10 van deze kerstbomen te vinden op parkeerplaatsen. De bewoners parkeren verderop aan de Van der Laenstraat. Ruimte voor groen in de straat! De Enkstraat staat op 1 met wel 3 deelnemers!

Al tien inwoners opteerden voor een kerstboom voor deur. Daarvoor gaan ze dan verderop parkeren. 

Deze groendoeners willen graag helpen de wijk Assendorp groener te maken. De wens om de wijk te vergroenen leeft bij meerdere inwoners van Assendorp. Dat was aanleiding voor 50TintenGroen, een beweging die de wijk wil helpen groener te maken. Daar kwam de vraag op of het mogelijk is om parkeerplaatsen te benutten voor meer groen?

De gemeente, die graag gehoor wilde geven aan de wens van inwoners om de wijk te vergroenen, verleende alle hulp om een parkeerhub of Mobi-punt mogelijk te maken. Op zo’n punt kunnen meerdere auto’s staan van inwoners die besloten hebben om hun parkeerplaats voor de deur te vergroenen en een stukje te lopen voor het parkeren van hun auto.

Mooi initiatief

Afgelopen vrijdag 13-12 zijn er 10 bakken van lokaal hout met daarin een kerstboom geplaatst op parkeerplaatsen rondom het nieuwe mobi-punt aan de Van der Laenstraat. Dat is de entree voor de Assendorper buurtbewoners. De eerste bewoner heeft de kerstboom al versierd.