Jouw eigen tuin klimaatbestendig? Hoe zou dat eruitzien? Dat ontdekken is het doel van de Garden Battle. Bijna 80 pioniers deden tussen 16 en 29 maart mee aan deze serious game die gestart is als pilot in de Digitale Tweelingstad van Zwolle. Zij vonden daar hun eigen tuin en zijn ermee aan de slag gegaan. Al hun feedback wordt nu verzameld en verwerkt voor de Garden Battle 2.0 versie. Die komt maandag 12 april online. Inwoners in de Wipstrik en Stadshagen kunnen dan hun eigen tuin opzoeken en claimen en er hun droomtuin van maken.

Alle pioniers, bedankt!

Dank aan alle pioniers die hebben meegedaan aan de Garden Battle 1.0 pilot. Zij ontvangen een persoonlijke dankmail. We gaan nu alle informatie van de pioniers verzamelen. Daarmee passen we de game aan.  

Garden Battle 2.0. Dit kun je ervan verwachten

Vanaf 12 april staat de Garden Battle 2.0 online met leuke uitbreidingen en extra’s. Wie zich dan (opnieuw) aanmeldt, kan bovendien veel langer spelen: tot 1 juni krijg je de tijd om jouw droomtuin te ontwerpen.

Tussentijds komen er uitbreidingen in het spel en er worden aantrekkelijke prijzen uitgeloofd. Winnaars maken bijvoorbeeld kans op een unieke tuin make-over ter waarde van 2500 euro. Voor het tuinontwerp dat het meeste regenwater kan opvangen, wordt een regenwaterschutting t.w.v. 495 euro beschikbaar gesteld. Andere prijzen zijn tuinbonnen en tuingadgets t.w.v. 25 euro per stuk. Kortom, meedoen is behalve leuk ook aanlokkelijk door de prijzen. 

Vanaf maandag 12 april staat de Garden Battle 2.0 online en kunnen alle inwoners van Stadshagen en Wipstrik zich aanmelden. Dat kan weer via de Applestore en Google Playstore (voor iPads en tablets) maar ook via een link die op deze aanmeldpagina komt te staan. Ook komen er oproepen via Facebook en Instagram. Houd daarom onze website en onze sociale media in de gaten.

Doe je ook (weer) mee? 
Heb je een tuinontwerp gemaakt? Helaas kunnen we die niet in de pilotversie bewaren. Een printscreen maken van je ontwerp kan wel, in elk geval nog tot en met aanstaande donderdag 1 april. 

Als pionier kun je ons helpen om de game leuker en beter te maken door het invullen van een vragenlijst. Die vragenlijst krijg je gemaild. Onder de aanmelders die de vragenlijst invullen en voor dinsdag 6 april 12:00 uur versturen, verloten we een set van 4 unieke Living Pavement straattegels. 

Living Pavement is een aantrekkelijke bestrating voor particuliere tuinen maar ook voor groen in de openbare ruimte, zoals geveltuinen. Met Living Pavement verminder je regenwateroverlast, hittestress en fijnstof. Ook vervult het de groeiende behoefte van de stedeling aan groen in de directe leefomgeving.