Op 2 en 9 september was de Tuin- en Klimaatroute in Deventer. De gemeente Deventer heeft zich dit jaar voor het eerst aangesloten bij de nationale organisatie Tuin & Klimaatroute. 

Inspiratie

In en om Deventer waren een tiental tuinen geopend. Bezoekers lieten zich inspireren door de ideeën van de tuineigenaren. De tuineigenaren lieten hun tuinontwerp zien, vertelden het belang van een klimaatvriendelijke tuin voor onder andere biodiversiteit, bodemkwaliteit en hittestress. Vol trots gaven de tuineigenaren tips hoe je met kleine ingrepen in de tuin meer vlinders, vogels of egels naar de tuin kunt lokken.

Start van de route in Deventer

De start van de nationale Tuin & Klimaatroute was in Deventer. Wethouder Rob de Geest was aanwezig bij de opening in een tuin in Colmschate. De eigenaresse stelde haar tuin open voor publiek. 

Wethouder Rob de Geest: “Veel mensen zien in de eigen tuin de gevolgen van extreme droogte, regenval of hitte. We zouden al een heel eind komen, als alle tuineigenaren hun tuin verder zouden vergroenen: stenen en beton eruit, meer planten en bomen erin. Groen voor grijs dus. Het is mooi om te zien hoe tuineigenaren elkaar inspireren bij het natuurvriendelijker en biodiverser maken van hun eigen tuin.”

Nuttige tips en mooie tuinverhalen

Op de website van de Nationale Tuin- en Klimaatroute lees je meer inspirerende verhalen en nuttige tips van tuineigenaren die hun tuin duurzaam, klimaatadaptief en biodivers hebben ingericht.