Stel je een klein stukje wildernis voor, midden in het gestructureerde landschap van de stad. Een wilde, afgelegen tuin die een oase van rust is in het snelle tempo van de omgeving. Dát was de droom rondom De Stadsoase. En die droom is werkelijkheid geworden in de Kapelsteeg, Zwolle. Op zaterdag 8 juli onthulde wethouder Arjan Spaans dit nieuwe groene pareltje. 

Bekijk hier de foto’s van de feestelijke opening:

thumbnail
thumbnail (2)
thumbnail (1)
0093af1c-0c6c-452d-a21f-0148d20adce9
5a52c844-41a2-4062-9338-f6e07ffce652

Een plek van ontmoeting

Eén van de drijvende krachten achter het project – Barbara Mensink – legt uit: “De Stadsoase laat je genieten van een klein stukje natuurlijk groen in het midden van de stenen stad, een plekje waar je kunt ontmoeten, ontstressen en je kunt laten verrassen. Ik word zo blij van de prachtige bloemen die er nu groeien.

Samenwerking omwonenden en studenten

Met De Stadsoase is de binnenstad vergroend, met oog voor biodiversiteit. Studenten van de opleiding Global Project and Change Management van Hogeschool werkten het idee uit. Gooitske Zijlstra is één van de initiatiefnemers en hielp hen bij de uitwerking: “Ik vind het zo mooi dat ik studenten een waardevolle ervaring heb mee kunnen geven. En dat ze betrokken zijn gebleven na het advies dat ze hebben opgeleverd! We hebben ze gevraagd om De Stadsoase met het wijkpanel van de binnenstad en omwonenden waar te maken. Met succes!”

Bekijk het filmpje over de Stadsoase