30 maart tot 30 september ’21

In 2020 was de eerste editie van het NK Tegelwippen. Amsterdam en Rotterdam gingen de strijd aan: wie haalt de meeste tegels uit de stad en vervangt deze voor groen? Dit jaar wordt het grootser, heel Holland wipt! Doet jouw gemeente mee? Zorg vast dat je buren in de aanslag staan, want er is werk aan de winkel!

Waarom tegelwippen?

Met het NK Tegelwippen maken we Nederland samen een stukje groener. Dit doen we door tegels te vervangen voor planten.

Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een brede campagne Een groener Nederland begint in je eigen tuin! De ambitie is om bewoners en gemeenten zo veel als mogelijk te stimuleren en te helpen om de buitenruimte zo klimaatbestendig mogelijk in te richten. Denk hierbij aan het vervangen van tegels voor groen en het opvangen van regenwater. Hiervoor heeft een grote groep organisaties de handen ineen geslagen om samen aan de slag te gaan, waaronder: Amsterdam Rainproof, Rotterdams WeerWoord, Stichting Steenbreek, Tuinbranche Nederland, IVN, Samen Klimaatbestendig, vereniging GDO, Ons Water, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Meer over de organisatie.

NK Tegelwippen 2021 oproep Minister van Nieuwenhuizen

Aanmelden

Voor de start van het NK Tegelwippen op 30 maart (mits alle richtlijnen rondom covid-19 het toelaten), worden alle bestuurders aangespoord om hun gemeente in te schrijven! Ben of ken jij een bestuurder? Zorg dan dat je gemeente wordt opgegeven voor deelname! Groningen vs. Leeuwarden, Breda vs. Tilburg, Amsterdam vs. Rotterdam, Zaltbommel vs. Maasdriel en Utrecht, Oosterhout, Arnhem, West Betuwe, Tiel, Haarlemmermeer, Diemen, Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Veenendaal doen al mee!