Groen, Groener, Groenst!

Wie wordt de groenste sportclub van Overijssel? Dat is de titel van de prijsvraag die provincie onlangs uitschreef voor sportclubs in de provincie Overijssel. Daarmee wil zij sportclubs uitdagen om hun buitenruimte te vergroenen.

Bekijk het filmpje op Youtube waarin Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher vraagt: ‘Doe jij ook mee aan de prijsvraag?’:

Sportclubs beheren een substantieel deel van de ruimte in Overijssel. De provincie zou graag zien dat deze ruimte niet alleen bijdraagt aan een gezonde, fitte bevolking, maar ook aan een gezonde natuur. Het gaat vooral om clubs die een steentje willen bijdragen aan de biodiversiteit van onze provincie. Dit kunnen zij bijvoorbeeld doen door het aanleggen van bloemenlinten langs een sportveld. Bij het uitwerken van hun plan, krijgen de clubs deskundige begeleiding.

Drie prijzen

Er zijn drie prijzen, de winnaar krijgt € 25.000,- om het plan daadwerkelijk uit te voeren. De tweede prijs is € 15.000,-, en de derde prijs is € 10.000,- voor het vergroenen van de club.

Zo werkt het

Sportclubs kunnen zich tot en met 19 januari 2020 aanmelden via www.groenstesportclubvanoverijssel.nl. Uit de aanmeldingen worden 15 clubs geloot, drie uit elke regio van Overijssel. Zij gaan vanaf februari 2020 aan de slag met hun ontwerp. Tijdens de finale in het voorjaar van 2020 kiest een vakkundige jury de drie winnaars.

Meer informatie over ‘De Groenste Sportclub van Overijssel’ is te vinden op www.groenstesportclubvanoverijssel.nl.