Afgelopen zaterdag vierde Zwolle de Zwolse Klimaatdag. Het evenement bestond uit talloze duurzame activiteiten gedurende de dag, gevolgd door een feestelijke afsluiting in het Academiehuis en de bekendmaking van twee nieuwe Klimaatburgemeesters. Alles gericht op het samen duurzamer maken van Zwolle. 

Zwolse Klimaatdag2

Zwolle zet zich actief in voor duurzame toekomst

Met een levendige sfeer en een grote opkomst was de Zwolse Klimaatdag op 4 november een belangrijke stap in het promoten van duurzame initiatieven en bewustwording binnen de stad. Het evenement heeft laten zien dat de gemeenschap zich actief inzet voor een klimaatbestendige toekomst voor Zwolle. De dag bestond uit een programma met meer dan 50 activiteiten, variërend van het ontdekken van hergebruik van materialen, het planten van zaailingen tot het bewonderen van duurzame huizen.

Platform Duurzaam Zwolle

Aan het eind van de dag was er een feestelijke afsluiting in het Academiehuis, waar onder andere de oprichting van het platform Duurzaam Zwolle werd gevierd. Dit platform, dat alle duurzame buurtinitiatieven in de verschillende wijken van Zwolle ondersteunt, vormt een breed aanspreekpunt voor deze waardevolle initiatieven. Wethouder Arjan Spaans overhandigde symbolisch een hulst als teken van de wens dat dit platform, net als deze boom, zal groeien en bloeien.

Twee nieuwe Klimaatburgemeesters

De Zwolse Klimaatdag werd georganiseerd door de Klimaatburgemeesters van Zwolle. Dit zijn Zwollenaren die zich inzetten als ambassadeur voor duurzaamheid en klimaat, elk met een eigen specialiteit. Er werden deze dag ook twee nieuwe Klimaatburgemeesters, Maartje van den Berg en Ahmet Akseki, aangesteld. Deze benoeming markeert een belangrijke stap in het vergroten van duurzaam bewustzijn en klimaatbewuste actie binnen de stad.