Jouw eigen tuin klimaatbestendig? Hoe zou dat eruitzien? Dat ontdekken is het doel van de Garden Battle. Bijna 80 pioniers deden tussen 16 en 29 maart mee aan deze serious game die gestart is als pilot in de Digitale Tweelingstad van Zwolle. Zij vonden daar hun eigen tuin en zijn ermee aan de slag gegaan. Al hun feedback is intussen verzameld en verwerkt voor de Garden Battle 2.0 versie. Die staat sinds 12 april online. Inwoners in de Wipstrik en Stadshagen kunnen hun eigen tuin opzoeken en claimen om er hun droomtuin van te maken.

Alle pioniers, bedankt!

Dank aan alle pioniers die hebben meegedaan aan de Garden Battle 1.0 pilot. Zij ontvingen een persoonlijke dankmail. We hebben alle informatie van de pioniers verzameld. Daarmee is de game aangepast.  

Garden Battle 2.0. Dit kun je ervan verwachten

Sinds 12 april staat de Garden Battle 2.0 online met leuke uitbreidingen en extra’s. Wie zich (opnieuw) aanmeldt, krijgt tot 1 juni de tijd om zijn of haar droomtuin te ontwerpen.

Tussentijds komen er uitbreidingen in het spel en er worden aantrekkelijke prijzen uitgeloofd. Winnaars maken bijvoorbeeld kans op een unieke tuin make-over ter waarde van 2500 euro. Voor het tuinontwerp dat het meeste regenwater kan opvangen, wordt een regenwaterschutting t.w.v. 495 euro beschikbaar gesteld. Andere prijzen zijn tuinbonnen en tuingadgets t.w.v. 25 euro per stuk. Kortom, meedoen is behalve leuk ook aanlokkelijk door de prijzen. 

Sinds maandag 12 april staat de Garden Battle 2.0 online en kunnen alle inwoners van Stadshagen en Wipstrik zich aanmelden. Dat kan weer via de Applestore en Google Playstore (voor iPads en tablets) maar ook via deze link naar de aanmeldpagina. Ook via Facebook en Instagram wordt de game gepromoot. Houd daarom onze website en onze sociale media in de gaten.

Doe je ook (weer) mee? 
Had je al een tuinontwerp gemaakt in de pioniersversie van de Garden Battle? Helaas konden we die niet in de pilotversie bewaren. Dus doe gewoon weer mee en profiteer van je eerdere ervaring!

De pioniers hebben ons geholpen om de game leuker en beter te maken door het invullen van een vragenlijst. Twee van hen, Tessa uit Stadshagen en Maarten uit Wipstrik ontvingen als waardering een set van 4 unieke Living Pavement straattegels.

Living Pavement is een aantrekkelijke bestrating voor particuliere tuinen maar ook voor groen in de openbare ruimte, zoals geveltuinen. Met Living Pavement verminder je regenwateroverlast, hittestress en fijnstof. Ook vervult het de groeiende behoefte van de stedeling aan groen in de directe leefomgeving.