Wist je dat gemiddeld 60% van een gemeente eigen grond is? Inwoners en bedrijven zijn hier zelf aan zet om hun woning en bedrijfspand aan te passen nu het klimaat zo sterk verandert.

Het Team Klimaat Actief helpt hen daarbij. Adriaan en Annemiek geven praktische hulp, ‘groene zetjes’. Ze helpt inwoners, ondernemers en scholen om hun woningen, bedrijfspanden en scholen klimaatbestendig te maken. Ook leggen ze contact met Climate Campus organisaties die kunnen helpen. Zo organiseert Team Klimaat Actief 7 laagdrempelige bijeenkomsten in 2023 -Groene Middagen- voor inwoners die graag iets willen doen voor een fijne, groene en gezonde buurt. Benieuwd wat jij kunt doen? Lees meer op deze pagina over Groenemiddag.

Praktische hulp

Het Team Klimaat Actief in Zwolle bestaat uit Adriaan Mosterman en Annemiek Wiegman. Adriaan begon als actieve inwoner en hovenier. Hij zette zijn contacten in de stad in om inwoners die willen vergroenen praktisch verder te helpen. Sinds 2023 zet Adriaan dit werk voort, maar nu als actieve ambtenaar in dienst van gemeente Zwolle. Samen met Annemiek Wiegman leggen zij de verbinding met afdelingen binnen de gemeente en met het waterschap, de andere gemeenten, de provincie en andere instanties om overal in de stad inwoners verder te helpen.

Inwoners blijven eigenaar

Het Team Klimaat Actief gaat in gesprek met initiatiefnemers om te helpen met het concreet maken van een idee voor het vergroenen van woningen en straten. Ze helpen bij de eerste stappen maar nemen het niet van je over, het eigenaarschap blijft bij de initiatiefnemers.

Hoe kom ik in contact?

Ook een idee voor uw buurt, straat, school of bedrijfspand? Neem contact op met Annemiek Wiegman.