Op 21 april is door studenten van Windesheim een blotevoetenpad met informatiebord opgeleverd in Park de Stadshoeve in Stadshagen Zwolle. Het project is opgezet om mensen bewust te maken van het hitteprobleem in steden en geeft informatie over wat het hitte-eilandeffect is en wat inwoners zelf kunnen doen om de toenemende hitte in steden tegen te gaan.

Aanleiding

Vier eerstejaarsprojectgroepen van de opleiding Global Project and Change Management zetten zich in voor de Sustainable Development Goals 11 (duurzame, veilige en veerkrachtige steden) en 13 (klimaatverandering en haar impact bestrijden). Deze projectgroepen focussen zich in 2021 in opdracht van de Climate Campus op droogte, overstromingen, neerslag en hitte. De projectgroep die het blotevoetenpad heeft aangelegd heeft zich op hitte gericht.

Het project

Het blotevoetenpad bestaat uit 8 m2 vakken, met in elk vak een andere inhoud: flagstones, cacaodoppen, witte keien, houten cirkels, zand, bakstenen, boomschors en grind. Door het blotevoetenpad ervaren mensen zelf wat het temperatuurverschil is tussen de verschillende ondergronden, met als hopelijk gevolg dat mensen meer groen aanleggen in hun eigen tuin.

Studenten aan de slag met aanleg blotevoetenpad

Initiatiefnemers van het project zijn Windesheim studenten Mona Rechberger, Hannah Bollmann, Julian Kornau en Eva Schouten in samenwerking met Park de Stadshoeve, Welkoop Hasselt (sponsor van een groot deel van de materialen) en Climate Campus.

Tijdens de aanleg van het blotevoetenpad werd er hulp geboden door Jessica de Jonge en Esther Jellema van de Stadshoeve en medestudenten van Windesheim.

Kom vooral kijken en geniet van het bewandelen van het blotevoetenpad en word je bewust van de invloed die je zelf hebt om klimaatverandering tegen te gaan!

Informatie

Wil je meer informatie neem dan contact op met Eva Schouten via telefoonnummer 06 11 98 10 53.

Meer informatie over Climate Campus & Onderwijs vind je hier.