In samenwerking met Climate Campus is door studenten van Windesheim een speurtocht en een klimaat escaperoom in Kampen georganiseerd.

Speurtocht Hunt for Drought

Om de inwoners van Kampen meer bewust te laten worden van droogte en de problemen die daardoor in de stad spelen, hebben de studenten een speurtocht georganiseerd in Kampen stad. De speurtocht Hunt for Drought (op jacht naar droogte) zit vol met leuke feitjes en tips over hoe inwoners een steentje kunnen bijdragen om droogte te voorkomen. De speurtocht staat van 26 april tot en met 12 mei 2021 gepland, maar wordt wegens succes verlengd.  

Klimaat escape room

De inwoners van Kampen kunnen op zaterdag 15 mei de klimaat escaperoom gratis spelen, met als doel meer te leren over de klimaatcrisis. De escaperoom is te vinden op het Van Heutszplein in Kampen. Een ronde duurt 20 minuten.

Pub quiz

Als afsluiter kan alle kennis toegepast worden tijdens de online pubquiz op 18 mei om 16.00 uur. Meer weten? Kijk dan hier.

Aanleiding

Vier eerstejaarsprojectgroepen van de opleiding Global Project and Change Management zetten zich in voor de Sustainable Development Goals 11 (duurzame, veilige en veerkrachtige steden) en 13 (klimaatverandering en haar impact bestrijden). Deze projectgroepen focussen zich in 2021 in opdracht van de Climate Campus op droogte, overstromingen, neerslag en hitte. De projectgroep die de speurtocht en de klimaat escape room hebben georganiseerd heeft zich op droogte gericht.

Informatie

Alle inwoners van Kampen zijn welkom om mee te doen! Bekijk hier de poster en neem voor meer informatie contact op met Dayenne Deumer van Windesheim Honours College.

Meer informatie over Climate Campus & Onderwijs vind je hier.