In samenwerking met Climate Campus hebben vier studenten van de projectgroep weSustain de duurzame Waterstone Challenge bedacht om zoveel mogelijk ‘waterstones’ te vinden. Dit zijn stenen met afbeeldingen gerelateerd aan overstromingen. De waterstones zijn in Zwolle door de hele stad te vinden.

Alle inwoners van Zwolle worden uitgenodigd om ze te zoeken. Zodra je een waterstone vindt, zet je de steen op de foto en deel je hem op facebook met de hashtag #waterstonechallenge. De Waterstone Challenge is op 1 april ingegaan en duurt nog tot en met 30 april 2021. Vinders die hun foto delen met de hashtag maken kans op leuke prijzen! Ook worden op Facebook informatieve posts gedeeld over overstromingen.

Aanleiding

Vier eerstejaarsprojectgroepen van de opleiding Global Project and Change Management zetten zich in voor de Sustainable Development Goals 11 (duurzame, veilige en veerkrachtige steden) en 13 (klimaatverandering en haar impact bestrijden). Deze projectgroepen focussen zich in 2021 in opdracht van de Climate Campus op droogte, overstromingen, neerslag en hitte. De projectgroep die het blotevoetenpad heeft aangelegd heeft zich op overstromingen gericht.

Op weg naar een betere wereld

Begin september 2020 kwam de projectgroep weSustain bij elkaar. Vier jonge studenten van Windesheim die zich inzetten voor een duurzamere wereld. Vanuit hun opleiding Global project and Change management werken zij samen met Climate Campus. Gezamenlijk is hun doel om de inwoners van Zwolle bewust te maken van overstromingen.

Informatie

Volg voor meer informatie waterstonechallenge op social media.
Of neem contact op met Vera de Lange.

Meer informatie over Climate Campus & Onderwijs vind je hier.